4 Ağustos 2011 Perşembe

taş fırın

Ekmek her zaman severek yediğimiz doyurucu özelliği çok olan bir yiyecektir. Ekmek buğday şeklinde ekilmesinden pişirilmeye kadar birçok aşamalardan geçip soframıza ulaşır. Ekmeğin üretilmesi kadar pişirilmesi de oldukça önemlidir. Kötü pişirilmiş ekmeği kimse yemek istemez. Taş fırın ekmeğini günümüzde yaşlısından gencine kadar her insan yemeyi sever. Taş fırın ekmeğini önemli kılan şey fırınının,pişirilmesinin,hamurunun pişiren ateşin normal ekmeklerden farklı olmasıdır. Bu nedenle taş fırın ekmeği pişirmek tecrübe isteyen bir iştir. İyi fırınlarda iyi ustaların elinden geçerek yapılır.Tazeliğini çabuk yitirmez serttir. Ama tadı oldukça lezzetlidir. fırından yeni çıkmış ekmeğin kokusu,tadı hiçbir şeye benzemez. Mesela ben daima taş fırın ekmeğini normal ekmeklere tercih etmişimdir. tadı çok değişik ve lezzetli geliyor. Size de denemenizi tavsiye ederim.Herkes taş fırın ekmeğini denemeli,eminim tadına doyamayacaksınız.

Yıllardır ekmek yapmak için birçok insan uğraşmıştır. Bir tek ekmek için değil lahmacun,kebap gibi diğer lezzetli ürünlerin ortaya çıkmasında yine fırınlar kullanılır. Mesela karnımız acıktığında simit,poğaça yiyerek karnımızı doyururuz.Bunların üretilmesinde bile fırın lazımdır.Fırınların beslenmemiz için ne kadar gerekli olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.